Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021

Woensdag 29 september 2021

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Volgende week gaat onze jaarlijkse Kinderboekenweek weer van start, met dit jaar als thema: “Worden wat je wil”.

Een hele leuke periode, waar wij weer erg naar uitkijken. De Kinderboekenweek loopt van 6 oktober tot en met 18 oktober.

Hieronder de verschillende geplande activiteiten voor u op een rijtje:

  • De Kinderboekenweek wordt donderdag 7 oktober geopend op het schoolplein. De leerlingen worden door het team in verschillende beroepen ontvangen op school. Na het samen zingen en dansen op het lied van Kinderen voor kinderen gaan de kinderen in hun eigen groep aan de slag met het thema: Worden wat ik wil.
  • De school wordt door de leden van de OR geheel in stijl aangekleed. Een impressie zal zeker volgen.
  • Tijdens de Kinderboekenweek staat er ook een LIST projectweek centraal. Alle leerlingen lezen in deze periode enkel in boeken die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek.
  • In de verschillende groepen zullen er lessen rondom het thema van de Kinderboekenweek 2021 aangeboden worden waarbij ook verschillende leesboeken centraal staan bij de uitvoering van deze lessen. Wij hopen op een leuke en leerzame periode!
  • Op maandag 18 oktober sluiten we de Kinderboekenweek feestelijk af. De kinderen mogen dan 'worden wat ze willen' en verkleed naar school komen als hun favoriete beroep. Er wordt bij mooi weer, om 14.15 uur, een catwalk op het plein gemaakt waar de kinderen overheen mogen lopen voordat ze naar huis gaan. Weet uw kind al wat hij of zij later worden wil?

Ook de bibliotheek Theek 5 besteed aandacht aan de kinderenboekenweek. In de brochure vindt u hier meer informatie over.

 

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Kinderboekenweek


Terug

Bernardusstraat 13

5113 TG Ulicoten

013-5199345

info@nullbs-bernardus.nl