Kinderboekenweek 2022: GIGA-Groen

Kinderboekenweek 2022: GIGA-Groen

Maandag 3 oktober 2022

Beste ouder(s) / verzorger(s), 
 
Aanstaande donderdag gaat de Kinderboekenweek weer van start, met dit jaar als thema: ‘GIGA-Groen’. Een hele leuke periode, waar wij weer erg naar uitkijken. De Kinderboekenweek loopt van 6 oktober tot en met 19 oktober. Hieronder de verschillende geplande activiteiten voor u op een rijtje: 
 
-De Kinderboekenweek wordt donderdag 6 oktober geopend op het schoolplein. We zingen en dansen samen op het liedje GIGA-Groen van Kinderen voor kinderen. Hierna vertrekken we richting het bos. Graag kinderen laarzen aangeven deze ochtend (schoenen eventueel in de tas stoppen voor de rest van de schooldag). 

  • Groep 1 t/m 4 zal doormiddel van een huifkar richting het bos gaan.  
  • Groep 5 t/m 8 gaat, onder begeleiding van de leerkrachten en OR leden, op de fiets! Zorg dat uw kind donderdagochtend een fiets bij zich heeft. In het bos krijgen de kinderen een GIGA-Groene activiteit aangeboden. 
  • De kinderen krijgen vandaag het fruit, gesponsord door AH Baarle-Nassau, waardoor u geen fruithap hoeft mee te geven. Na het picknicken in het bos zullen we weer teruggaan richting de school en worden de lessen opgepakt zoals normaal. 

-Tijdens de Kinderboekenweek staat er ook een LIST projectweek centraal. Alle leerlingen lezen in deze periode enkel in boeken die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. 

- In de verschillende groepen zullen er lessen rondom het thema van de Kinderboekenweek 2022 aangeboden worden waarbij ook verschillende leesboeken centraal staan bij de uitvoering van deze lessen. 

- Voorleeswedstrijd: Op woensdag 12 oktober vindt er een voorleeswedstrijd plaats op het leerplein. Leerlingen van groep 7-8 (die zich opgeven), zullen een stukje voorlezen uit een eigen gekozen boek. Alle groepen mogen komen luisteren naar deze mooie verhalen. Aan het einde gaat de jury (leerkracht van groep 7-8, 1 andere leerkracht, 1 kind en 1 ouder) in beraad en zal er een schoolkampioen gekozen worden. De schoolkampioen zal later in het jaar deelnemen aan de Nationale voorleeswedstrijd.

- Schrijver in de klas: Op maandag 17 oktober verwelkomen wij Annemarie Bon op de Bernardus. Zij zal iedere groep die dag bezoeken en de kinderen enthousiasmeren met haar geschreven boeken. 

- Stralende sterren: Op woensdag 19 oktober sluiten we de Kinderboekenweek gezamenlijk af tijdens de stralende sterren. De optredens van de kinderen zullen in het teken staan van het thema GIGA-Groen. De uitnodiging hiervoor zal nog in een later bericht aan de orde komen. 
 
Wij hopen op een leuke en leerzame periode! 
 
Met vriendelijke groet, 
Team Bernardus 

 


Terug

Bernardusstraat 13

5113 TG Ulicoten

013-5199345

info@nullbs-bernardus.nl